Yaygın olarak karşılaşılan göz hastalıklarından bir tanesi şaşılık olarak bilinen iki göz arasında gelişen açısal uyum bozukluğudur. Şaşılık sorunu, bireylerde dış görünümü olumsuz etkilemesinin yanı sıra görüş kalitesinde de büyük oranda düşüşe sebep olduğundan tedavisi oldukça çabuk yapılması gereken bir göz hastalığı çeşididir.

Şaşılık yeni doğan döneminden itibaren her yaşta ortaya çıkabilmektedir. Özellikle ailesinde şaşılık geçmişi olan anne babaların çocuklarını çok daha yakından gözlemlemesi erken teşhis bakımından önemlidir. Ailesinde şaşılık öyküsü olması yanı sıra; erken doğum ile doğan çocuklarda şaşılık daha fazla görüldüğü için göz muayenelerinin bebek doğduktan itibaren yapılması son derece önemlidir. Erken yaşta geçirilen havale ve travmaların da şaşılık riskini artıran faktörler arasında olduğu unutulmamalıdır.

Şaşılık çeşitleri nelerdir?

  •  Doğumsal şaşılık
  •  Kas felçlerine bağlı şaşılık
  •  Kırma kusuruna bağlı şaşılık
  •  Yetişkinlik döneminde görülen şaşılık
  •  Gizli şaşılık


Şaşılık ve Tedavi Yöntemleri


Şaşılığın tedavi yöntemleri arasında en önemli ayrım; hastalığın erken fark edilme sürecidir. Sebepleri kişiden kişiye farklılıklar gösterdiği için tedavi şeklide kişiye göre değişiklik göstermektedir.

Gözlükle Tedavi: Kimi şaşılıklar kırma kusuruna bağlı olarak oluşur ve gözlükle tedavi edilebilir.

Göz Kapama Tedavisi: Şaşılık kendi kendine ve zamanla düzelen bir hastalık değildir. Yapışkanlı göz kapatma pedleri ile iyi gören göz, günün belli sürelerinde kapatılır ve hastanın tembellik olan gözü kullanması sağlanır.

Yetişkin dönemde yeni başlayan şaşılık her zaman çok önemlidir. Öncelikle şaşılığa neden
olabilecek hastalıkların varlığı araştırılmalı ve bu hastalıklar tedavi edilmelidir.

Detaylı Bilgi ve Randevu İçin Biz Sizi Arayalım


    Bir cevap yazın

    E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    This field is required.

    This field is required.