Göz içi basıncının sıklıkla yükselmesi nedeniyle görme sinirinin zarar görmesi olarak ilerleyen Göz Tansiyonu(Glokom) halk arasında Karasu Hastalığı olarak bilinir. Glokom sık rastlanan bir göz hastalığı olup erken tanınıp tedavi edilmediğinde görme alanında giderek daralma ve kalıcı görme kaybına yol açar. Tüm dünyada ikinci sıklıkla görülen körlük nedenidir. Hastalık, özellikle erken dönemde belirti vermeden ilerlemektedir.

Göz Tansiyonunun Belirtileri Nelerdir?

Göz etrafında ağrı varlığı ve gece saatlerinde ışık etrafında hareler görülmesi, glokom belirtileri arasında sayılabilir. Gözlerde olması gerektiğinden fazla irileşme ve 2 gözün birbirinden farklı ebatlarda olması. Ailesinde göz tansiyonu öyküsü bulunan 40 yaşın üzerindeki bireylerin en az yılda bir kez göz kontrollerini yaptırması gerekir. Yaş ilerlemesi sinirlerin daha da zayıflamasına neden olduğundan dolayı basınçta yaşanabilecek ufak bir artış bile göze büyük hasarlar verebilmektedir.

Glokom (Göz Tansiyonu) Nasıl Tedavi Edilir?

Hastanın görme sinirinde oluşan hasar geri dönüşsüz olduğu için erken tanı, düzenli glokom kontrolü ve tedavisi görme kaybının önlenmesi ve yavaşlatılması için çok önemlidir. Amaç, göz içi basıncını kontrol altına alarak göz sinirini, görme keskinliğini ve görme alanını korumaktır. Glokom tedavisi hastalığın tipine ve ciddiyetine göre değişir. Hastanın göz tansiyonunun durumuna göre damla tedavisi, ağızdan ilaçlar, lazer veya cerrahi tedavilerden biri veya birkaçı uygulanabilir. Glokom tanısı alan hastaların görme sinirindeki hasarın erken tespiti amacıyla düzenli olarak göz muayenelerini yaptırmaları gerekmektedir. Düzenli doktor kontrolleri ile gözde oluşan basınç düzeyi dengede tutularak hastanın görme kaybının en aza

Detaylı Bilgi ve Randevu İçin Biz Sizi Arayalım


    Bir cevap yazın

    E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    This field is required.

    This field is required.